De Verkleedkoffer
  • Header_bewerkt.jpg

    Pak uit! Samen met De Verkleedkoffer!

  • Header2.jpg

    Ruim 1000 verschillende outfits te huur!

  • Header3.jpg

    De Verkleedkoffer: ook voor de kleine durfals!

“Geen dag is hetzelfde bij De Verkleedkoffer in Oosterwolde”

Al heel wat jaren werkt Tjaltje bij De Verkleedkoffer. Eerst in Wolvega en na de verhuizing, inmiddels zo’n vijf jaar geleden, is ze meegegaan naar de locatie aan de Drie Stellingenweg in Oosterwolde. Rekken vol met de mooiste verkleedtenues hangen klaar voor bijvoorbeeld een spetterend feest of optocht. Na een bezoekje aan de winkel van deze dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking van Zorggroep Alliade, kun je je perfect verkleed vertonen. Bijvoorbeeld als cowboy, dokter, sprookjes prins of prinses, piraat of Sinterklaas. Geen genre, beroep of landenthema is vergeten. Zelfs de grote boze wolf is vertegenwoordigd. Speciaal aan deze kledingverhuuraanbieder in Friesland is dat een groot deel van de verkleedkleding zelfgemaakt is. Tjaltje is één van deze makers en daar is ze super trots op!

Rustig en gevarieerd
Tjaltje is inmiddels een rot in het vak. Jarenlang oefenen, met ondersteuning van haar begeleiders, heeft ervoor gezorgd dat zij ook behoorlijk ingewikkelde naaitechnieken beheerst zoals het inzetten van een rits of het aanbrengen van sierbiesjes van fijne satijnstof. Haar eerste werkervaring was bij de kinderopvang. Tjaltje: “Kinderen vind ik erg leuk, maar voor mij was het te druk. Ik vind het fijn om ook in alle rust bezig te kunnen zijn met mijn werk. Met allemaal luid pratende kinderen om mij heen lukte dat niet. Mijn werk bij De Verkleedkoffer past beter bij mij. Hier kan ik patronen tekenen, stof knippen en naaien. Natuurlijk is er ruimte voor een praatje met andere teamleden. Of wat ook fijn is: samen muziekluisteren tijdens het werk. Dat vind ik erg gezellig.”

Charles Dickens is favoriet
Bij De Verkleedkoffer ben je niet alleen creatief bezig met je handen. De kleding moet natuurlijk ook worden verhuurd. Het hebben van klantcontact is daarbij een belangrijk onderdeel. Dat is voor Tjaltje een feestje. Ze draait graag de winkeldienst. Het helpen van klanten bij het maken van een keuze doet ze graag. Welke stijl het beste past bij het te bezoeken feestje? Tjaltje vertelt je graag over alle mogelijkheden. Graag besteedt ze hierbij extra aandacht aan een van haar eigen creaties in Charles Dickens stijl. Een prachtige groene jurk schittert je tegemoet. Met deze door Tjaltje volledig zelfgemaakte jurk waan je je een belangrijke personage in één van de victoriaanse stukken zoals A Christmas Carol of Oliver Twist. Ronduit: Wauw! Tjaltje: “Samen met de begeleider heb ik de stof uitgezocht en het patroon. Het knippen, spelden en naaien van alle lagen stof heb ik zelf gedaan. Ik ben nooit bang om iets nieuws te proberen. Hierdoor leer ik steeds meer en ik kan ook andere cliënten helpen wanneer zij iets lastig vinden.”

Eigenmakke
Geen dag is hetzelfde bij De Verkleedkoffer in Oosterwolde. Naast het naaien en verhuren van de verkleedkleding zet het team zich in voor het label Eigenmakke van Zorggroep Alliade. Eigenmakke staat voor: eigenwaarde, eigentijds en eigenwijs. Het uitgangspunt van het label is dat er continu wordt gekeken naar de mogelijkheden. Hoe kunnen we als personen groeien. En waarin kunnen wij elkaar versterken door samen te werken. Zo doen we samen wat wél kan! Tjaltje naait bijvoorbeeld babybroekjes voor het label. En dat is maar goed ook want deze items zijn enorm gewild. De broekjes en andere zelfgemaakte producten vliegen uit de Eigenmakke winkels en online shop www.eigenmakke.nl. Daarom is het fijn dat Tjaltje samen met cliënten van andere locaties van Zorggroep Alliade de voorraad op peil houdt.

Gewoon langskomen!
Het advies van Tjaltje is duidelijk: “Gewoon langskomen!” Vooral niet twijfelen. Wanneer je hebt kennisgemaakt met deze unieke dagbestedingslocatie dan weet je zeker dat je slaagt voor de perfecte verkleedoutfit. En ben je op zoek naar een mooie dagebestedingslocatie waar ruimte is voor personen die kunnen omgaan met naald en draad of dit graag willen leren? Ook dan ben je van harte welkom.